Inget är så gott som en nybakt kanelbulle och ett glas kall mjölk. Här är bullarna upphottade med mandelmassa och äppelmos.
Äppel- och mandelbullar
1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g torrjäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör i tärningar
1 ägg
12 dl vetemjöl special
Gör så här:
1. Värm mjölk och stöttad kardemumma till cirka 40 grader.
2. Blanda 1 dl av mjölet med torrjästen och tillsätt sedan degvätskan, ägget, smöret och sockret.
3. Tillsätt resten av de torra ingredienserna.
4. Låt jäsa i en timme.
Fyllning
150 g mandelmassa
150 g mandelmassa
150 g smör
äppelmos
socker & kanel efter behov
Gör så här:
Gör så här:
1. Dela degen i två delar och kavla ut.
2. Bre på hälften av smöret och riv hälften av mandelmassan över.
3. Ringla över äppelmos i lagom mängd.
4. Krydda med kanel och socker.
5. Vik degen en gång på längden.
6. Skär 3 cm tjocka rektanglar vilka delas (ska likna ett par byxor) och snurras och knyts ihop till en fin snäcka.
7. Låt jäsa under bakduk.
Topping
1 sönderslaget ägg
pärlsocker
Gör så här:pärlsocker
1. Pensla bullarna med ägget och strö över sockret.
2. Grädda i ugnen, 200 grader, i 10 minuter.
3. Låt svalna under bakduk.
Lycka till!
Kram,
Carolina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar