söndag 23 maj 2010

Bondkakor



Klassiska kakor som smakar mandel och kolaknäck. Jag passar alltid på att göra dubbel sats eftersom dessa kakorna har strykande åtgång. Dessutom kan man förvara degen i kylen flera dagar i förväg och grädda när du får besök.




Bondkakor


ca 40 stk




100 g rumsvarmt smör


1 dl strösocker


1 msk sirap


2,5 dl vetemjöl


0,5 dl hackad sötmandel




Så här gör du:


1. Rör smör, sirap och socker mjukt och poröst med en elvisp.


2. Blanda mjöl, bikarbonat och mandel. Rör ner i smörblandingen.


3. Vispa tills degen blivit smulig.


4. Ta upp degen på bakbordet och forma till en rulle. några centimeter tjockt.


5. Vira in den i plastfolie/bakplåtspapper och låt vila i kylen i minst 2 timmar.


6. Skär rullen i 0.5 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.


7. Grädda i varm ugn, 200 grader, i 7-10 min.




Njut!




Kram,


Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar