Klassiska kakor som smakar mandel och kolaknäck. Jag passar alltid på att göra dubbel sats eftersom dessa kakorna har strykande åtgång. Dessutom kan man förvara degen i kylen flera dagar i förväg och grädda när du får besök.
Bondkakor
ca 40 stk
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl hackad sötmandel
Så här gör du:
1. Rör smör, sirap och socker mjukt och poröst med en elvisp.
2. Blanda mjöl, bikarbonat och mandel. Rör ner i smörblandingen.
3. Vispa tills degen blivit smulig.
4. Ta upp degen på bakbordet och forma till en rulle. några centimeter tjockt.
5. Vira in den i plastfolie/bakplåtspapper och låt vila i kylen i minst 2 timmar.
6. Skär rullen i 0.5 cm tjocka skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i varm ugn, 200 grader, i 7-10 min.
Njut!
Kram,
Carolina
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar