lördag 8 maj 2010

Rasberry Crumble Muffin



Tänk en saftig muffin. Fylld med hallon. Toppad med smuldeg. Som en smuldegsmuffin. En muffinpaj. Ja, du fattar. Himmelskt.


Receptet är taget från Laila Bakar men något modifierat. Istället för blåbär hade jag i frysta hallon och bytte dessutom ut hälften av mjölken mot fil. Dessutom hoppade jag över citronskalet. Här kommer "mitt" recept:


Rasberry Crumble Muffin


Muffinsmet:

100 g smör

1 dl mjölk

1 dl fil

2 st ägg

1,5 dl strösocker

1 krm vaniljarom flytande

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 nypa salt

4 dl frysta hallon


Så här gör du:

1. Smält smöret. Blanda i mjölken och filen.

2. Vispa ägg, socker och vaniljaromen poröst.

3. Blanda vetemjöl. bakpulver och salt noga.

4. Vänd ner smörblandningen i äggblandningen.

5. Tillsätt de torra ingredienserna.

6. Blanda tillsist ner hallonen.

7. Klicka ut i formar, fyll till 3/4.


Crumble:

2 dl havregryn

1 dl strösocker

1 dl vetemjöl

100 g smör


1. Nyp ihop alla ingredienserna så att det blir en smuldeg.

2. Toppa muffinsen med smuldegen.

3. Grädda i ugn 175 grader i cirka 20 minuter. Om du gör stora muffins ska du ha 200 grader på ugnen.


Klart!






Kram,
Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar