söndag 23 maj 2010

Rabarberclafouti



Låt dig inte skrämmas av det snofsiga namnet. Denna underbara kaka är snabb att röra ihop och smakar fantastiskt. Är det inte dags att pröva göra nåt nytt av rabarberna, som komplement till smulpajen?




Rabarberclafouti


500 g rabarber


2 ägg


2 äggulor


50 g florsocker


5 msk vetemjöl


2,5 dl vispgrädde


200g riven mandelmassa




Så gör du:


1. Skala och skiva rabarberna i 4 cm tjocka bitar.


2. Sätt ugnen på 200 grader. Rör socker, ägg och äggulor poröst.


3. Sikta ner vetemjöl i äggsmeten och tillsätt grädde och mandelmassa.


4. Smöra en ugnsfast pajform och strö insidan med socker.


5. Häll i smeten och strö över rabarberna.


6. Grädda i 20 minuter och strö sedan över lite florsocker. Grädda sedan i cirka 15 minuter till, tills pajen har stannat.


7. Låt pajen stå i en halvtimme innan den ska förtäras, servera gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.




Lycka till,


Carolina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar